Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Eπιμένει η πλατεία

Πανευρωπαϊκό ραντεβού δίνουν για ακόμη μία Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, οι οποίοι παρά τα θλιβερά επεισόδια του της Τρίτης και της Τετάρτης, επιμένουν να ζητούν την ακύρωση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Αυτό που άλλαξε είναι ο παραλήπτης των συνθημάτων, καθώς στο επίκεντρό τους βρίσκεται η Αστυνομία και η βίαιη τακτική που αυτή ακολούθησε.

Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι διαδηλωτές θα μεταβούν με μετρό.

Οι λαϊκές συνελεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση του κινήματος είναι πολυάριθμες. Για τον λόγο αυτό στις 19:00 τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με θέμα που αφορά κυρίως την καταστολή της Αστυνομίας και την αντιμετώπισή της.

Επίσης οι «Αγανακτισμένοι» καλούν όσους πολίτες θέλουν να εργαστούν εθελοντικά να δηλώσουν συμμετοχή: «Η πλατεία Συντάγματος έχει ανάγκη άμεσα από εθελοντές. Παρακαλούμε όσοι μπορείτε να προσφέρετε έστω και για λίγο δηλώστε συμμετοχή. Το κίνημα στηρίζεται σε εσάς στη προσφορά σας. Υπάρχουν πολλές ανάγκες πλέον και χρειάζονται άτομα. Σας περιμένουμε λοιπόν. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στην Γραμματεία», αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Άμεση Δημοκρατία.

Ρεπόρτερ της zougla.gr και του web zougla radio βρίσκονται στο σημείο και θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Μείνετε συντονισμένοι στο ραδιόφωνό μας.

Συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο

Οι «Αγανακτιμένοι» της Θεσσαλονίκης καλούν σε δημόσια συζήτηση, σήμερα το απόγευμα στις 7 με ζητούμενο μία κοινωνική οικονομία, άμεση δημοκρατία και την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

«Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αποτελεί ένα στάδιο από την, έτσι κι αλλιώς εφαρμοσμένη εδώ και χρόνια, πολιτική της ιδιωτικοποίησής του δημόσιου πλούτου και την πλήρη υπαγωγή των κοινωνικών σχέσεων και αναγκών στους όρους αγοράς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι πολιτικές δεν πρόκειται να επιτευχθούν με κοινωνική ειρήνη από καμία κυβέρνηση.

Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν θα είναι από εμάς. Τίποτα δεν τελείωσε και δεν υπάρχει καμιά "ηρωική ήττα". Εμείς μπορούμε να γίνουμε τα πάντα! Η καθημερινότητα αντιμετωπίζει προβλήματα που είτε αυτά αφορούν τον κάθε ένα και μια ξεχωριστά, είτε μας αφορούν όλους ως πολιτεία.

Σε αυτά τα προβλήματα η άμεση δημοκρατία μπορεί να είναι ο τρόπος για να βρούμε μαζί μικρές ή και μεγάλες λύσεις.

Η ομάδα διαβούλευσης για την άμεση δημοκρατία καλεί κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στην ανοιχτή συνάντηση για την δημιουργία θεματικών ομάδων που θα επεξεργαστούν ιδέες, πρακτικές προτάσεις και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις σε ζητήματα φτώχειας, ανεργίας, σίτισης, στέγασης, ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών, κοινωνικοποίησης της ΕΥΑΘ, υλοποίησης φεστιβάλ για την άμεση δημοκρατία, έρευνας για το πολιτειακό και συνταγματικό ζήτημα.

Όλες αυτές τις ανάγκες και ιδέες σε πρώτη φάση προτείνουμε να τις κατηγοριοποιήσουμε σε τρεις γενικές θεματικές διαβούλευσης:

α) Κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία
β) Άμεση δημοκρατία.
γ) Υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Προτείνουμε μια συζήτηση για το πώς να διαχυθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυτός ο δημόσιος διάλογος και να αναπτυχθούν δομές αυτοοργάνωσης σε χωριστές θεματικές ομάδες με αλληλεπίδραση και αλληλοστήριξη η μία με την άλλη.

Το πρώτο ραντεβού για τις 3 θεματικές ομάδες διαβούλευσης θα γίνει στο κάτω μέρος της πλατείας του Λευκού Πύργου την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 7.00μμ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο πλευρό των Αγανακτισμένων οι Ισλανδοί

Το Κίνημα Πολιτών της Ισλανδίας εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία αναφορικά με τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχηγοί χειρίζονται την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τους λόγους της κατάρρευσής της. «Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για την οικονομική κατάρρευση στον κόσμο και παρόλο που οι Ελληνικές τράπεζες βρίσκονται τώρα στο χείλος της κατάρρευσης, δεν θα έπρεπε να διασωθούν με κανένα κόστος. Άλλα, περισσότερο σημαντικά θέματα πρέπει να επιλυθούν πρώτα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι Ισλανδοί υποστηρίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να υποχρεωθεί στην αποπλήρωση των χρεών αυτών.

«Η παγκόσμια οικονομία αποδείχθηκε αντιοικονομική και επιπλέον καταστροφική για τον απλό λαό. Το σύστημα της ανισορροπίας με τις ολέθριες συνέπειες του πρέπει να ανασταλεί. Μια κοινωνία θα λειτουργήσει με ευκολία χωρίς αυτό το σύστημα, αλλά το συγκεκριμένο σύστημα δε θα λειτουργήσει ποτέ εκτός μιας αρμόζουσας και ασφαλούς κοινωνίας. Και αφού η κοινωνία ωθείται στη συντριβή με σκοπό την ανοικοδόμηση ενός μη αειφορικούς οικονομικού συστήματος, η κατάρρευση και των δύο είναι αναπόφευκτη.

Το Κίνημα Πολιτών της Ισλανδίας ζητά τη δραστηριοποίηση των ηγετών όλου του κόσμου με σκοπό να ευρεθούν πραγματοποιήσιμες λύσεις. Μια βιώσιμη και δίκαιη κοινωνία είναι ανάγκη να δημιουργηθεί.

Αυτό είναι το χρέος μας και αυτό το συγκεκριμένο χρέος είναι το μοναδικό που είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου